Team Dalmulder trots op vernieuwde slagerij

Daar staan ze dan, de medewerkers van slagerij Dalmulder in Muiderberg. Vanavond is de officële opening van de vernieuwde slagerij. “Er is in 40 jaar een hoop veranderd”, aldus Fred Dalmulder. Onder zijn leiding is de winkel drie keer verbouwd. Dit jaar is de hele winkel onder handen genomen. Muiderbergers zijn vanavond vanaf 19.00 uur van harte welkom.

Bron: Weespernieuws 17 oktober 2012
Foto: Richard Ferwerda

weespernieuws20121017.png
Weespernieuws20120404.png

Slagerij Dalmulder 40 jaar in Muiderberg

Muiderberg- Het is een begrip in de omgeving: de leverworst van slagerij Dalmulder in Muiderberg. Zaterdag werd het 40-jarig bestaan van de winkel gevierd. Wethouder Jeager kwam persoonlijk een bloemetje brengen bij Fred Dalmulder. Die begon in 1972 met de slagerij aan de Dorpsstraat.


Hij nam de zaak over van Eck en hij en de slagerij werden een begrip.
Het jubileum gaat niet ongemerkt voorbij. Dit jaar gaat de slagerij helemaal op de schop voor een grondige verbouwing. '' Er is in 40 jaar een hoop veranders''. aldus Fred Dalmulder. In 1972 lagen in de toonbank uitsluitend vlees en vleeswaren. Het was in die tijd ondenkbaar om kant en klaar maaltijden te verkopen in de slagerij. Inmiddels zijn de maaltijden niet meer weg te denken uit de toonbank.

Bron: Weespernieuws
Woensdag 4 april

Veertig jaar slagerij Dalmulder

MUIDERBERG - Slagerij Dalmulder uit de Dorpsstraat in Muiderberg bestond zondag veertig jaar.

'Er is in veertig jaar een hoop veranderd', aldus slager Fred Dalmulder. 'Toen we begonnen verkochten we uitsluitend vlees en vleeswaren. Nu liggen er in de vitrine ook kant-en-klare maaltijden. 'De slagerij heeft in die veertig jaar verschillende verbouwingen ondergaan. De eerste verbouwing was in 1977. Bij de tweede verbouwing in 1985 werd de oude slachtplaats omgebouwd naar een moderne ruimte om nog meer producten ambachtelijk klaar te maken.

In 1992 was de winkel aan de beurt. Ook de koelcellen, twee in de werkplaats en een in de slagerij, zijn toen vernieuwd. 'Dit jaar gaan we weer aan de slag in de winkel. Het is alweer twintig jaar geleden dus wordt het tijd voor een nieuwe toonbank', aldus Dalmulder.

Bron: Vleesmagazine 4 april 2012
(Slagersvakblad)

Dalmulder- Dynastie gaat door

Muiderberg- De veertigste verjaardag van slagerij Dalmulder wordt gevierd met een verbouwing. Rond de zomervakantie hopen Fred Dalmulder en Ans Dalmulder-van maanen hun zaak aan de Dorpsstraat een nieuw aanzicht te geven. Het tekent hun niet aflatende ijver.

En de investering is niet voor niks, dochter Nicole neemt de zaak in de toekomst over. De slagersdynastie die in Weesp begon met grootvader Dalmulder wordt voortgezet. '' Mijn opa had ooit zes slagerijen: twee in Weesp, in Heemstede,Hilversum, Driemond en Zeist. Mijn vader en ooms waren slager. Voor mijn verjaardag kreeg ik mijn eerste uitbeenmesje''. vertelt Fred Dalmulder in de keuken achter de winkel. In 1972 nam hij de zaak over van slager van Eck. Ik was negentien. Mijn vader werkte mee. Ik moest speciaal toestemming vragen omdat ik zo jong was. Wij zijn strebers he. We willen echt iets bereiken''.


Zijn vrouw kan zich de eerste periode nog levendig herinneren. Eerst verkochten we een halve koe in de week, maar dat werden er vijf koeien in de veertien dagen''. Tegenwoordig zoekt Dalmulder zijn dikbillen zelf uit. Op Zaterdagavond ga ik naar de boerderij in Wekerom en kies ik mijn eigen koe uit. Die wordt op maandagmorgen vroeg geslacht en dinsdag heb ik het vlees thuis in Muiderberg.


Fred en Ans werken volgens een vast stramien en eigenlijk zes dagen per week. Op maandag staan we allebei de hele dag te koken. Worst maken, kant en klaarmaaltijden bereiden met verse groenten die zelf gesneden wordt en andere specialiteiten. Ze gaan zo de strijd met de supermarkt graag aan. '' het is hier nog echt dorps met een slager, een bakker en een groenteboer.


Onze klanten komen overal vandaan.
Dat de band zo was, bleek al toen de kinderen nog klein waren.
als wij s'avonds gingen schoonmaken,gingen de klanten even met de kinderen wandelen''.

Bron: De Gooi en eemlander
Zaterdag 31 maart 2012

GooiEemlander20120331.png
VechtJournaal20120331.png

'Onze slagerij staat altijd voor kwaliteit en versheid'

REGIO | 31 maart 2012 | 1 | Door de dichtbijredactie (Vecht-Journaal)

MUIDERBERG - Slagerij Dalmulder uit de Dorpsstraat in Muiderberg bestaat zondag 1 april precies veertig jaar. Wat in 1972 begon als een grote uitdaging, groeide al snel uit tot een ambachtelijke slagerij bekend in de wijde omtrek.

'Als kind wilde ik al slager worden', vertelt Fred Dalmulder. 'Na gewerkt te hebben in verschillende slagerijen, kwam ik uiteindelijk terecht bij slagerij Van Eck in Muiderberg. Na een jaar werken, kon ik de zaak overnemen. Samen met mijn vader en mijn vrouw Ans ben ik het avontuur aangegaan. Het was toen hard werken. De dag begon al om 04.00 uur.'

Verbouwingen

'Er is in veertig jaar een hoop veranderd', aldus de slager. 'Toen we begonnen verkochten we uitsluitend vlees en vleeswaren. Nu liggen er in de vitrine ook kant-en-klare maaltijden.' De slagerij heeft in die veertig jaar verschillende verbouwingen ondergaan. De eerste verbouwing was in 1977 toen de winkel grondig werd aangepakt. Bij de tweede verbouwing in 1985 werd de oude slachtplaats omgebouwd naar een moderne ruimte om nog meer producten ambachtelijk klaar te maken. In 1992 was toch weer de winkel aan de beurt. Ook de koelcellen, twee in de werkplaats en een in de slagerij, zijn toen vernieuwd. 'Dit jaar gaan we toch weer aan de slag in de winkel. Het is alweer twintig jaar geleden dus wordt het tijd voor een nieuwe toonbank', laat Dalmulder weten. 'Ook wordt een deel van het plafond verlaagd en krijgen diverse onderdelen een nieuwe plek in de winkel.'

Geheim

Wat is het geheim van veertig jaar slagerij Dalmulder? 'Het geheim is natuurlijk kwaliteit. Naast de runderen, die ik zelf uitzoek, worden de maaltijden uitsluitend met verse groenten en grondstoffen gemaakt. Ook bedenken en ontwikkelen we regelmatig nieuwe producten. Op deze manier onderscheiden we ons van de supermarkten. En daar ligt onze kracht.

Goud voor slagerij Dalmulder

Regio | 12 november 2011 | bron: Vecht~Journaal

MUIDERBERG - Weer prijzen voor slagerij Dalmulder aan de Dorpsstraat. Tijdens de 26e Nationale Slagers Vakbeurs zijn zes producten bekroond met het certificaat 'goud'.
Goud voor slagerij Dalmulder

Vijf van de producten hebben het certificaat 'Goud met ster' gekregen. Dit houdt in dat dit product volgens de jury uitstekend is en er geen verbeterpunten zijn.

De zes producten zijn leverworst, gekookte worst, gerookte ossenworst, filet american, kip-prei schotel en de spitskoolschotel.

Please publish modules in offcanvas position.